HAN2017 ohjelma kasaa vuoden parhammiston kiipeilyn eri osa-alueilta

HAN_PROMO_MIDI.jpg

Juhlavuoden ohjelma on katsaus koko tapahtuman historiaan

Tänä vuonna tapahtuman pääpuhujana on maailman ansioitunein ja legendaarisin naiskiipeiljä Catherine Destivel. Ainutlaatuisten saavustustensa kautta suosituksi ja inspitoivaksi puhujaksi ja kirjailijaksi noussut Catherine tuo ainutlaatuisen esityksensä Helsinki Adveture Nightin iltaan. Catherine tunnetaan mm. edelleen ainoana naisen, joka on noussut legendaarisen Alppien pohjoisseinätrilogian, talvisoolona. Trilogia pitää sisällään Eigerin, Matterhornin ja Grandes Jorassesin pohjoisseinät. Hän on myös ensimmäinen 8a ja 8a+ greidin kiivennyt nainen, moninkeratinen maailmancupin osakilpailuvoittaja ja mm. Jeff Lowen kiipeilykumppani Nameles Towerin (Trango Tower) toisella vapaanousulla. Catherine seuraa Simone Moroa ja Ueli Steckiä kiipeilymaailman huippuesiintyjien sarjassa. 

Mukana myös kotimaan merkittävimmät aiheet ja ihmiset

Myös muissa puhujissa näkyy lajin laaja skaala sekä vuorien kosketus myös alamäessä. Tunnettu vapaalaskija ja ammattilumilautailija Antti Autti tuo uuden elokuvansa HANiin, Antin elokuvat tunnetaankin erityisen puhuttelevina ja upeina kokemuksina yli lajirajojen. Suomen tämän hetken kovatasoisin Alppinisti Juho Knuutila kertoo Denalin noususta, mukana on myös Suomen Kipeilyliiton Access asiaa sekä Alpine Awards kiipeilystipendin toisen vuoden katsaus.

Elokuvina vuoden huippuja vuorilta, kallioilta ja kiviltä, sekä ainutlaatuista extramateriaalia

Elokuvista odotetuin on varmasti Sherpas Cineman sinfoniaorkesterin säestämä Mountain, jota on ehditty ylistää jo ympäri maailmaa kauden komeimpana vuorielokuvana. Nalle Hukkataipaleen tähdittämä Burden of Dreams nähdään ensimmäistä kertaa valkokankaalla, elokuvan tuotantotiimi on tehnyt lisäksi HANiin oman extra-koosteen tarinasta, joka kantaa nimeä The L-Files. Käsien hikoilua tuovat Reel Rock Tourin takuuvarmat laatuelokuvat sekä Boulderoinnin mestariteos Unchartered Lines.

Luvassa on sekä puhujien osalta että elokuvatarjonnaltaan kaikkien aikojen laajin ja monipuolisin kiipeilytapahtuma Suomessa, esillä on huippusisältöä boulderoinnista, kalliokiipeilystä, vuorilta ja illan tähtenä kaikkien osa-alueiden legendana tunnettu kansainvälinen legenda.

HAN on juhlavuoden kunniaksi käynnistänyt myös oman Seikkailuni -lyhytelokuvakilpailun yhdessä kumppaneidensa kanssa.