16.11.2019 Helsingin Messukeskuksen Siipi


Järjestyksessään 11. Helsinki Adventure Night kerää tänä vuonna kiipeilykansan Messukeskuksen Siipeen. Tapahtuman esiintyjiksi saapuvat suomikiipeilyn valovoimaisimmat tähdet sekä kansainvälinen pääesiintyjä. Lisäksi tarjolla on tuttuun tapaan vuoden parhaat elokuvat.

Tapahtuma järjestetään GoExpo Winter tapahtuman yhteydessä lauantaina 16.11. Uudessa tilassa on paluuta tapahtuman juurille, tilan muistuttaessa 7 vuotta areenana toiminutta BioRexiä. Siipi on kuitenkin isompi ja kauniimpi, sillä pääsaliin mahtuu yli 1000 katsojaa. Salia ympäröivään aulaan rakentuu loistavat osastot tapahtuman kumppaneille. Tilan keskipisteen toimii tapahtumalava, jossa on puhettaja luentoja pitkin päivää.

Anni Penttilä.jpg

Anni Penttilä

Tapahtumalavan esitykset avaa 26-vuotias helsinkiläinen, joka on seikkailut eri puolilla maailmaa vuorikiipeillen. Annin tavoitteena on kiivetä Mt. Everestin huipulle 2020. Anni kertoo vuorikiipeilyyn valmistautumisesta ja millainen projekti Mt. Everestille nousemisesta syntyy.

 
Free solo poster.jpg

Free Solo

Jos et vielä ole nähnyt maailman tunnetuinta, Oscar-palkittua kiipeilyelokuvaa tai haluat nähdä sen isolta kankaalta 1000 henkeä vetävässä teatterissa, saavu paikalle ajoissa ja aloita tapahtuma isolla elokuvaelämyksellä.


13:00 - 16:00

Free Solo, suomikiipeilyn nousu ja matka Everestille

13.00 Free Solo | Alex Honoldin Oscarin voittanut El Capitanin soolonousu isolla kankaalla

15:00 Anna Liina Laitinen, Juho Knuutila, Tapio Alhonsuo | Paneelikeskustelu, viisi kysymystä suomalaisen kiipeilyn kasvusta maailmalle

15:30 Anni Penttilä | Matka Mount Everestille - Tavoitteet ja valmistautuminen vuorikiipeilyssä

+16:00 Outdoor valo- ja videokuvaus | vinkit ja varusteet


16:30 - 18:00

Suomikiipeilyn kovimmat nimet isolla lavalla

16:30 Tapio Alhonsuo | Jääkiipeilyn maailman-cup

17:00 Juho Knuuttila | Alppikiipeily maailman huipuilla, tuoreet kuulumiset Nepalista

17:30 Anna Liina Laitinen | Harjoittelu ja motivaatio kiipeilyn ammattilaisena

+18:00 Outdoor valo- ja videokuvaus | vinkit ja varusteet


18:30 - 20:30

Andy Kirkpatrick ja Psycho Vertical - Kiipeilyn parasta viihdettä

Yksi kiipeilymaailman suurimmista ja erikoisimmista sankareista, Andy Kirkpatrick tuo Helsinkiin Banff, N.A.F.F, VIMFF ja Bilbao Mendi -palkitun kiipeilyelokuvansa Psycho Verticalin. “Kiipeilyn hauskimpana miehenä” tunnetun Kirkpatrickin tarinoita on ennen Helsinki Adventure Nightin päälavaa kuultu ja nähty useissa palkituissa elokuvissa ja kirjoissa, televisio-ohjelmissa ja kansainvälisillä tapahtumalavoilla.21:00 - 23:00

Reel Rock Tour - Honold ja Caldwell kilpaa El Capitanilla

Kiipeilyelokuvakimaran ehdottomasti odotetuin osuus on Free Solo ja Dawn Wall tähtien yhteisestä El Capitanin The Nose reitin nopeusennätyksestä kertova elokuva.

Lisäksi mukana on planeetan kovinta naisenergiaa Hazel Finlayn ja Madeleine Copen Mongolian seikkailuista sekä Nina Williamsin hermoja raastavista high ball bouldereista. Unohtamatta kiipeilyn ja kulttuurin kohtaamista Utahin hiilikaivoksien maisemissa.


23:00- 02:00

Illan päätteeksi juhlakansa siirtyy GoExpo-messujen puolelle, jossa Vapaalaskuiltamien jatkot ovat juuri alkaneet. Yhdistämällä iltaohjelman, voimme taata vauhdikkaat juhlat. Vapaalaskuiltamat täyttävät tänä vuonna 10 vuotta, joten jälkipelit jatkuvat varmasti sulkemisaikaan asti.